Sunday, July 05, 2009

no longer a cfsiium student.

salam..

oh, ya..a week ago, aku dah meninggalkan
CENTRE FOR FOUNDATION STUDIES IIUM..
why?
sebab..sebab..6 julai ni, aku akan mendaftar di
KOLEJ TEKNOLOGI TIMUR, SEPANG..
kenape?
coz, insya-Allah aku akan membuat A-level di sana sbg persediaan ke negara jiran..

some people asked me with the kind of annoying tone;

''nape nak g sana, malaysia kan better..''
''aku tak paham la, nape ko nak gi indon huh?"


plus, some of them made their shocking expressions such dat they were shocked with my stupidity to pursue my studies in indonesia, leaving the seat dat i already got in cfsIIUM.

walaupun pada mulanya, ble org tanya ''ko dpt mane meh?"..
aku malu nak jawab..tpi lama2 tuh, aku dh okey la..bangga la gak dpt indon.
some people wud die utk dptkan scholarship, so why shud i be ashamed?
tpi bile orang memberikan reaksi seperti dinyatakan di atas;

surely, i felt insulted dengan reaksi kelompok ini.
oh, mmg la, aku dpt g indon je.
korg dpt gi mane. US. AUS. UK. IRE.
and mane2 jela yg standardnya jauh lebih baik dari negara yg telah jpa tawarkan kat aku.
still, it's a scholarship,okay..Alhamdulillah.


bukannye aku desperate sgt nak study kat overseas..mahupun over-the-sea.
yang aku kejarkan biasiswa.
apsal? korg yg banyak komen ni nak bayarkan ke study aku?
plus, indonesia ade jugak universiti yang bagus okeyhhh.
gi la usha ranking universiti.

ape2 hal pun, sethn buat a-level kat KTT, aku harap aku akan dapat melayakkan diri ke sana,
ke universiti yang bagus di indonesia.
tak kisahla blaja kat mane pun, asal aku blaja elok2..and berjaya dptkan ape yg aku nak.

not to be forgotten, thanks to orang2 yang support keputusan aku ini..
parents, siblings, some of frens, teacher.


wish me luck, ok!

p/s; maaf andai ade yg terasa. tpi ini luahan perasaan je..hehe:)

kawan2 di cfsIIUM,
rindu korang!
rindu chickenchop murh!
rindu naik lif kat KC!
also,
abang technician yg hensem..!
muahaha!

7 comments:

  1. sayang!! gonna support you till the end!! together striving at ktt k

    ReplyDelete
  2. yuhuuuu.. see u there too!!~

    ReplyDelete
  3. adeh same la kite ye
    prof_poyo[at]yahoo[dot]com

    ReplyDelete
  4. waaa congrats my fren...
    abaikan jea ape org ckp yg penting ko yg nk blaja...
    diaorg nk sibuk pe kes..hoho
    gudluck2!!!

    ReplyDelete
  5. i ll alwys supportg u my DEAR..
    xyah kisah r pasal 'kwn2' hg yg len tuh, jeles kot... as long as ktrg proud ngan hg...k...jgn ngs! huahuahua...

    p/s; ley on9 ke kat ktt?

    ReplyDelete
  6. thanks:)
    sedap ati bce komen korg...
    memberi motivasi..
    haha..

    ReplyDelete